• Αθηνά Σπανού, DMD, MD

Σακχαρώδης Διαβήτης και Στοματική Υγεία

Ενημερώθηκε: 27 Νοε 2018


Ο Σακχαρώδης Διαβήτης είναι μια νόσος που επηρεάζει κάθε σύστημα του σώματος, την καρδιά και τα αγγεία, τους νεφρούς, το νευρικό σύστημα κ.α. Πόσοι όμως γνωρίζουμε ότι ο διαβήτης μπορεί να επηρεάσει τη στοματική μας υγεία;

Όταν ο Διαβήτης δεν αντιμετωπίζεται σωστά, μπορεί να επηρεάσει την υγεία του στόματος, αυξάνοντας τις πιθανότητες ουλίτιδας, περιοδοντίτιδας, φλεγμονών και αποστημάτων. Επίσης, μπορεί να προκαλέσει ξηροστομία, που με τη σειρά της ευνοεί την τερηδόνα και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο στοματικό βλεννογόννο.

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου, το Athens Oral Surgery σας υπενθυμίζει:


Αν είστε διαβητικός:

Επισκέπτεστε τακτικά (κάθε 6 μήνες) τον οδοντίατρό σας για προληπτικό έλεγχο της στοματικής σας υγείας και έγκαιρη αντιμετώπιση κάθε προβλήματος.

Προσέχετε ιδιαίτερα τη στοματική σας υγιεινή. Ζητήστε από τον οδοντίατρό σας να σας δείξει τη σωστή τεχνική βουρτσίσματος και χρησιμοποιείτε οδοντικό ωήμα ή μεσοδόντιο βουρτσάκι για να καθαρίζετε ανάμεσα στα δόντια σας.


Αν έχετε συμπτώματα όπως πόνος, και οίδημα (πρήξιμο) στο στόμα ή το λαιμό σας, επικοινωνήστε αμέσω με το γιατρό σας. Στους διαβητικούς, οι φλεγμονές μπορεί να έχουν πιο γρήγορη και σοβαρή εξέλιξη, ενώ μπορούν να απορρυθμίσουν το σάκχαρο του αίματός σας.

Πάντα ενημερώνετε τον οδοντίατρό σας ότι είστε διαβητικός πριν από οποιαδήποτε θεραπεία.

Θυμηθείτε ότι η σωστή ρύθμιση του σακχάρου σας είναι απαραίτητη για την πρόληψη των επιπλοκών του διαβήτη, τόσο στο σώμα, όσο και στο στόμα σας!

Συνεργάτες:

1385638_784674734907219_8676543188236545
Med_Logo1.jpg

Αξιολογήστε μας: 

Media Presence: 

SeekPng.com_google-reviews-logo-png_2133
facebook-cta.jpg
da-logo.png
Life_mag.png

© 2020 by Athens Oral and Facial Surgery